terug

10-12-2020

Digitaal oefenprogramma

Wat is E-Health?

E-Health is het gebruik van technologie (met name internet) ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en gezondheidszorg.

Met PhysiApp heeft u een therapeut in huis!

De wereld om ons heen wordt steeds meer digitaal. Ook in de zorg is er op dit gebied meer mogelijk; E-health wordt nu steeds vaker ingezet. Binnen de fysiotherapie is deze trend ook te zien. Met als voornaamste doel; eigen regie voor u als cliënt. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid gebruik te maken van de PhysiApp, uw eigen online behandelplan. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren voor al onze cliënten.

Physitrack

Physitrack is een online coachingsprogramma dat ontwikkeld is voor de cliënt om informatie en instructievideo`s extra onder de aandacht te brengen. Vaak wordt er tijdens de behandeling veel informatie gegeven en worden oefeningen besproken, maar als cliënt moet je dit allemaal maar zien te onthouden (wat kan ik nu het beste doen met deze klachten? Welke oefeningen, hoe vaak per dag en hoe vaak herhalen?). Dit programma bevat nu ruim 1700 online instructiefilmpjes, informatie, een doelenmonitor en een persoonlijk online behandelplan. Er worden nog steeds nieuwe instructiefilmpjes opgenomen.

Wat is de PhysiApp

De PhysiApp is uw persoonlijke online omgeving. Hierin kunt u het onderstaande doen en terugvinden:

  • uw persoonlijk behandelplan samengesteld door uw fysiotherapeut
  • u ziet per dag welke oefeningen u moet doen
  • door het instructiefilmpje weet u hoe u de oefeningen moet uitvoeren
  • de PhysiApp houdt uw vorderingen bij die u kunt inzien
  • uw fysiotherapeut kan uw vorderingen online monitoren
  • mocht het nodig zijn dan neemt de fysiotherapeut contact met u op
  • heeft u zelf vragen dan hoeft u niet te wachten op de volgende afspraak. U stelt de vraag gewoon via de PhysiApp of chat aan uw fysiotherapeut

E-consult

Met de PhysiApp is het voor uw fysiotherapeut ook mogelijk om u te ondersteunen zonder dat u hiervoor naar de praktijk hoeft te komen. Dit doet hij of zij door middel van een e-consult via real time chatten. Net als bij een fysiek consult bespreken jullie de voortgang van de behandeling. In de praktijk betekent dit dat een deel van de fysieke consulten kan worden vervangen door een e-consult.

Behandeltraject

Tijdens het uitgezette behandeltraject kunt u gebruik maken van dit coachingsprogramma met daarin uw oefeningen, informatie en de mogelijkheid om te communiceren met uw fysiotherapeut. Dit wordt niet in rekening gebracht.

Hoe lang blijft de PhysiApp voor u toegankelijk?

De app met daarin uw oefeningen en informatie en blijft tijdens het gehele behandeltraject voor u beschikbaar. Wij kunnen de toegankelijkheid verlengen als u na deze periode de app nog wilt gebruiken.

Vergoeding

  • U kunt als cliënt van Fit & Fysio zonder betaling gebruik maken van de PhysiApp
  • Vergoeding van E-consulten kan mogelijk uit uw aanvullende verzekering komen, dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. De E-health wordt dan vergoed uit uw ingekochte behandelingen. Als u bijvoorbeeld 12 behandelingen per jaar heeft, dan kost de E-health ondersteuning u 3 behandelingen (opstart, begeleiding en afsluiting). (dit kan meer of minder zijn afhankelijk van de tijdsduur van begeleiding). Het is dan ook belangrijk dat de vergoeding van dit zorgtraject besproken wordt tijdens het intake gesprek

 

 

Sports-Experience nu ook via Whatsapp te bereiken