Zenuwletsel

De zenuwen vormen een belangrijk deel van uw hand en pols. In deze kwetsbare delen van uw hand en pols kunnen stoornissen ontstaan. Symptomen van zenuwletsel kunnen zijn: tintelingen en gevoelloosheid, spierverslapping of spierverlamming of het slinken van de spieren (spieratrofie). Uw dokter zal onderzoeken of u nog een goed gevoel hebt in de vingers of delen van de hand. Ook zal de dokter uw spierkracht en reflexen onderzoeken.


Oorzaken
Letsels van de zenuwen in de arm of in de pols zijn vaak het gevolg van het beklemmen van de zenuw of van het uitrekken van de zenuw. Zenuwen kunnen door een verwonding beschadigd raken, met als gevolg spierverslapping en gevoelloosheid in het lichaamsdeel dat door de zenuw wordt voorzien. De zenuw kan geheel of gedeeltelijk zijn doorgesneden of samengedrukt. De schade hoeft niet blijvend te zijn. Zenuwen kunnen opnieuw uitgroeien en zich herstellen.


Behandeling
Een behandeling is soms niet nodig als de zenuw alleen maar is samengedrukt. Een paar weken rust, al dan niet ondersteund met medicijnen, is dan vaak afdoende. Als een zenuw niet meer uit zichzelf kan herstellen kan een operatie nodig zijn. Na de operatie kan een revalidatieprogramma met fysiotherapie een belangrijke rol bij de behandeling spelen, om de kracht van de spieren weer te herstellen. In welke mate het herstel optreedt, is afhankelijk van de ernst van het letsel aan de zenuw.

Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Sports-Experience nu ook via Whatsapp te bereiken